Kärradals Vägförening

HASTIGHETSMÄTNINGAR

Styrelsen har nu summerat och utvärderat statistiken från de nya radarskyltarna.

Under perioden juli, augusti, passerade över 10.000 fordon. Glädjande nog, visar det sig att de flesta håller sig inom en tolerant hastighetsnivå, med ett fåtal undantag.

Verkar som alla i byn är eniga om att skyltarna ger en önskad effekt och framför allt ett trevligare alternativ till fartgupp.

Parkeringsavgifterna vid stränderna tillsammans med dessa aktiva skyltar ger oss även en mycket god bild över antal passerade fordon på våra vägar. Vi har genom åren haft på känn att badtrafiken står för en stor del av flödet och känns rättvist att denna trafik nu bidrar till finansiering av det ökade slitaget, genom intäkterna från parkeringarna.

Skyltarna kommer även fortsättningsvis placeras på strategiska ställen i byn, med ett rullande schema, för att på så sätt ge en bra interaktiv effekt.

Under sommaren har det inkommit förfrågningar från vissa medlemmar om de har möjlighet att köpa egna radarskyltar, att placera permanent utanför sina fastigheter. Styrelsen ser positivt på att enskilda medlemmar bidrar med att höja trafiksäkerheten på detta sätt och har därför beslutat undersöka vidden av detta intresse.

Totalpriset för en skylt ligger på ca 26.000:- inklusive moms (juli 2022). Föreningen har en viss rabatt på detta pris och styrelsen har även diskuterat att kunna bidraga med ytterligare en del, om skyltarna placeras på vägavsnitt där de ger effekt för byn i sin helhet och att de konfigureras enligt föreningens riktlinjer.

Ni som är intresserade av ett sådant här koncept mejlar till styrelsen@karravag.se, så försöker vi återkomma så snart som möjligt med besked.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2024 Kärradals Vägförening

Tema av Anders Norén