Kärradals Vägförening

Kommentar Snöröjningen

Nu har vi tagit oss igenom det värsta snökaoset för denna gång och det blev en ordentlig prövning för oss alla.

Snöröjning påbörjades delvis sent på kvällen i onsdags då en bil kört fast på Björnkärrsvägen. Vår nuvarande entreprenör var snäll och gjorde en blixtinsats och tog dessutom efter bärgningen en extra sväng på några av våra gator, innan han var tvungen att bege sig till sina andra åtaganden (Lindberga skola och Varberg Energi, som har fast avtal för snöröjning).

Enligt våra årsmötesprotokoll på denna hemsida, framgår det klart och tydligt att vi inte har något fast avtal utan att vi gemensamt beslutat om att detta avropas vid behov, för att på så vis hålla nere medlemsavgifterna på en rimlig nivå.

Notera att föreningen åtar sig inte att skotta eventuella snösträngar vid uppfarter, eller finskottning runt sopkärl och postlådor.

Efter hand som det kommit fram vilka vägar som missats så har vi påpekat detta för vår entreprenör.

Vi kan samtidigt meddela att styrelsen gått ut med förfrågningar till flera entreprenörer innan vintern drabbade oss. Samtliga tackade nej eftersom de inte ansett sig kunna garantera en direktservice, bättre än den vi har idag.

Om man ser på hur situationen har varit i Halland, med kaos på E6:an, inställda tåg och bussar, varningar i radio och på TV att hålla sig hemma, då har vi klarat oss ganska bra.

Slutligen vädjar vi till er som har frågor om vägar, skottning med mera, att ni vänder er direkt till Vägföreningen, i stället för att lufta negativa kommentarer på bland annat Kärra Vänners Facebooksida. Det hjälper er möjligtvis att få ut frustrationen över det dåliga vädret, men ni får knappast en bättre lösning genom att skapa anarki i byn, då det här bygger på att alla är med och drar sitt strå till stacken.

Kan lova att vi alla i styrelsen gör allt vad vi kan för att få det hela att fungera. Ha gärna även i åtanke att denna verksamhet sköts helt på ideell basis och vore därför trevligt om vi kunde hjälpas åt att ha en trevlig anda i eventuell konversation. Om man är missnöjd med något som vi inte anser oss ha mandat för att kunna lösa på direkten, är det bästa alternativet att framföra sina åsikter på kommande årsmöte.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2024 Kärradals Vägförening

Tema av Anders Norén