Kärradals Vägförening

Info ÅRSMÖTE 2021

Hej och välkommen till årsmöte i Kärradals vägförening den 5 september klockan 10:00 på Fridas (Cafévägen 12, Varberg).

Nedan följer några ärenden som vi vill gå igenom på årsmötet och besluta om:

1. Stadgar. På vår hemsida under www.karravag.se/stadgar/ finns ett förslag på stadgar för en vägförening som vår som styrelsen vill besluta om att anta. Föreningen har några år på nacken och har inte formellt fastslagit några stadgar, så det vore på sin plats. 

2. Styrelsen har beslutat om att avbryta bidragsformerna från Trafikverk och Kommun. Bakgrunden till detta är att vi haft inspektion av vårt vägnät av en ny mer nitisk besiktningsman, vilket medförde att endast en tidigare fyra vägsträckor godkändes för bidrag. Bidragsdelen skulle därmed minska från ca 46 000:- till lite över 10 000:-, vilket styrelsen inte tycker är försvarbart, med tanke på allt merarbete i form av administration, besiktningar och krav som detta medför på vägarnas skick samt beskärning av väggrenar och träd. Föreningen blir på detta vis friare till att sätta sitt eget regelverk och besluta om vägstandard. 

3. Styrelsen har idag en vakans och en medlem har valt att avgå. Årsmötet behöver därför godkänna valberedningens förslag på två nya medlemmar. 

4. Då vi fortfarande lever i pandemitider så förstår vi att många inte kan eller har möjlighet att delta på årsmötet. Vi ber därför er som inte deltar att maila era åsikter till  styrelsen@karravag.se. På detta sätt får ni era röster hörda.

Övrigt:

Sedan förra årsmöte har det utförts dräneringsarbeten, snöröjning och diverse beskärningar av väggrenar och träd i vanlig ordning. Vi har även fått upp ett antal belysningspunkter på Krokavägens nedre del.

Vi har även haft en enkät på vår hemsida kring fartbekämpande åtgärder i form av farthinder. Hittills har 65 av 269 fastigheter tyckt till. Av dessa var det 15 fastigheter som ansåg att farthinder behövdes.

Ordinarie dagordning för årsmötet finner ni i stadgarna på föreningens hemsida, https://www.karravag.se/, där ni även kan hitta styrelseberättelser och protokoll från tidigare årsmöten.

Väl mött den 5:e september klockan 10:00 på Fridas!

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2024 Kärradals Vägförening

Tema av Anders Norén